HC Lev nesplnil podmienky SZĽH, jeho osud stále neistý

26.07.2010 Poprad

Bratislava 26. júla (TASR) – Osud pôsobenia hokejového klubu HC Lev v ruskej KHL na území slovenského Poradu je stále nejasný.
Vedenie pôvodne hradeckokrálovskej organizácie totiž do pondelka nesplnilo všetky požiadavky slovenských klubov združených v spoločnosti Pro-hokej a.s. a Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a tak Výkonný výbor najvyššej hokejovej inštitúcie v krajine zatiaľ jeho štart nepovolil. Generálny sekretár Ján Taraba však zdôraznil, že rokovania budú naďalej pokračovať.

Klub chcel pôvodne pôsobiť v domácom Hradci Králové, no jeho snaha zahrať si najvyššiu ruskú súťaž na území Českej republiky stroskotala približne pred mesiacom. Český zväz ľadového hokeja totiž jednomyseľne zamietol túto požiadavku a to aj napriek tomu, že sa klubu podarilo zohnať cez 330 miliónov českých korún, ktoré sú finančnou garanciou pre štart v KHL. Predstavitelia HC Lev však nestratili nádej a obrátili sa na Poprad. Po dohode so zástupcami mesta aj HK Poprad o možnosti využívania zimného štadióna, tak vedeniu KHL predostreli všetky dokumenty potrebné na pôsobenie v Poprade. Zástupcovia súťaže následne prišli na inšpekciu pod Tatry a v piatok 16. júla oficiálne prijali klub HC Lev do svojej súťaže.

HC Lev tak v ceste stálo už iba prijatie od národného zväzu a extraligových klubov na Slovensku. Zástupcovia Pro-hokeja sa minulý týždeň dopracovali k jednotnému stanovisku, ktoré súhlasí s pôsobením Leva na popradskom zimnom štadióne a v prestížnej súťaži na sezónu 2010/2011. Klub však musel splniť ešte dve podmienky, jednu obchodnú smerom k Pro-hokeju a druhú, ktorá je administratívne naviazaná na celé hokejové hnutie na Slovensku pod štruktúrami Medzinárodnej hokejovej federácie.
 

Vyberte región